Lekker als tussendoortje of bijgerecht: spinazie-broccolisoep met croutons.
Wat heb je nodig?
2 el milde olijfolie
1 teen knoflook, fijn gehakt
1 ui, fijn gehakt
50 g spekreepjes
100 g wortels, in blokjes
200 g kruimige aardappels, in blokjes
250 g broccoli, klein gesneden
250 g (wilde) spinazie
100 ml droge witte wijn
800 ml groentebouillon
handje rucola
versgemalen peper, zout
nootmuskaat, liefst versgeraspt
citroensap voor de topping: 2 witte boterhammen zonder korst, in heel kleine blokjes
30 g boter of margarine
4 el crème fraîche
30 g versgeraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het!
– Verhit voor de soep de olie en fruit hierin de knoflook en de ui.
– Bak de spekreepjes 2 min. mee.
– Roerbak de wortel, aardappel en broccoli 3 min. mee.
– Roer de spinazie erdoor en blus af met de wijn.
– Zet het vuur lager, voeg de bouillon toe en laat 20 min. zachtjes koken.
– Schep een kwart van de groenten met een schuimspaan uit de pan.
– Voeg de rucola toe en pureer de soep.
– Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
– Roer de achtergehouden groenten er door.
– Warm nog een keer goed door.
– Verhit voor de topping de boter en bak de broodblokjes hierin bruin en knapperig.
– Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
– Schep de soep in kommen, schep er een lepel crème fraîche op | en garneer met de croutons en de kaas.