Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 16 | Recept: spinazie-broccolisoep

soep2.png

Lekker als tussendoortje of bijgerecht: spinazie-broccolisoep met croutons.

Wat heb je nodig?

  • 2 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 50 g spekreepjes
  • 100 g wortels, in blokjes
  • 200 g kruimige aardappels, in blokjes
  • 250 g broccoli, klein gesneden
  • 250 g (wilde) spinazie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • handje rucola
  • versgemalen peper, zout
  • nootmuskaat, liefst versgeraspt
  • citroensap voor de topping: 2 witte boterhammen zonder korst, in heel kleine blokjes
  • 30 g boter of margarine
  • 4 el crème fraîche
  • 30 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het!

– Verhit voor de soep de olie en fruit hierin de knoflook en de ui.
– Bak de spekreepjes 2 min. mee.
– Roerbak de wortel, aardappel en broccoli 3 min. mee.
– Roer de spinazie erdoor en blus af met de wijn.
– Zet het vuur lager, voeg de bouillon toe en laat 20 min. zachtjes koken.
– Schep een kwart van de groenten met een schuimspaan uit de pan.
– Voeg de rucola toe en pureer de soep.
– Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
– Roer de achtergehouden groenten er door.
– Warm nog een keer goed door.
– Verhit voor de topping de boter en bak de broodblokjes hierin bruin en knapperig.
– Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.
– Schep de soep in kommen, schep er een lepel crème fraîche op | en garneer met de croutons en de kaas.

Bereidingstijd: ± 40 min.

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant