Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker zomers: spelt-linzensalade met gemengde groenten en geitenkaas

m30_31-2021-culi_zomersalades.jpg

Gezond eten is naast fijn ook erg lekker! Is je inspiratie in de keuken momenteel ver te zoeken? Probeer dan eens deze spelt-linzensalade met gemengde groenten en geitenkaas. Deze salade is naast een goede maaltijd ook bron van vitaminen.

En nog een voordeel: je hebt hem al binnen een half uur op tafel staan.

Dit heb je nodig voor de spelt-linzensalade:

Met dit recept maak je spelt-linzensalade met gemengde groenten en geitenkaas voor 4 personen.

  • 200 g hele speltkorrels
  • 200 g gekookte linzen (blik)
  • 2 wortelen, in dunne reepjes
  • 100 g peultjes, in lengtereepjes
  • 4 bosuien, in dunne ringetjes
  • 1 bosje radijs, in plakjes
  • 150 g verse spinazie
  • 200 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 el fijngehakte munt
  • 4 takjes kervel
  • voor de dressing
  • 1 tl honing
  • ½ el Franse mosterd
  • 6 el olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • versgemalen peper, zout

Ook lekker:
Lekker fris en zomers: watermeloen-komkommer-fetasalade

Bereidingswijze:

Bereidingstijd: Ongeveer 25 minuten + de tijd voor het afkoelen van spelt.

  1. Kook voor de salade de speltkorrels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
  2. Klop of schud alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  3. Schep de speltkorrels om met de linzen, de wortel, de peultjes, de bosui, de spinazie en de radijs en de dressing en schep de salade op een schaal.
  4. Verdeel de geitenkaas ervoer en bestrooi met de kruiden.

Fotografie | Anna Kern
Recepten | Sanna Fyring Liedgren
Bewerking | Colette Beyne

Ook interessant