Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Spaanse vissoep met zeeduivelfilet

spanish-fish-soup.jpg

Is je inspiratie voor een nieuwe maaltijd momenteel ver te zoeken? Wij helpen je. Deze Spaanse vissoep is namelijk overheerlijk, voor zowel ’s middags als lunch als ’s avonds als diner.

Onderstaande recept is voor 4 personen.

Benodigdheden Spaanse vissoep:

  • 200 gram kerstomaten, gehalveerd
  • 2 kleine uien
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • handje groene kruiden, bijvoorbeeld platte peterselie en/of basilicum
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 oranje paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukjes
  • 2 geschilde wortels, in plakjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 1½ eetlepel visfond
  • 500 gram zeeduivelfilet, in blokken van 3×3 centimeter
  • ± 1 theelepel gerookte paprikapoeder

Extra nodig: blender, staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:

Bereidingstijd: ± 30 minuten + ± 25 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (onder- en bovenwarmtestand).
  2. Leg de kerstomaten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snijd een van de uien in stukjes en leg ze tussen de tomaten. Druppel er 2 eetlepels van de olie over, maal er peper en zout naar smaak boven en bak ± 25 minuten in het midden van de oven. Snipper intussen de andere ui fijn.
  4. Hak driekwart van de kruiden fijn en de rest grof.
  5. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, de knoflook, de paprika en de wortel. Voeg de tomaatstukjes toe en bak 1 tot 2 minuten omscheppend mee.
  6. Blus af met de wijn, schenk er 1 liter van de fond bij en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  7. Neem de bakplaat uit de oven. Pureer het tomaat-uimengsel met de rest van de fond en roer samen met de fijngehakte kruiden door de soep. Laat nog 3 tot 4 minuten zachtjes koken, zet dan pit op zijn laagst en warm de stukjes vis 4 tot 5 minuten mee in de soep.
  8. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  9. Bestrooi met de rest van de kruiden en serveer direct.

Tip: lekker met brood!

Smakelijk!

Beeld | Stockfood

Ook interessant