Eten

Lekker zonder melk: soja-kokos-ijstaartje met passievruchten

lekker-zonder-melk-soja-kokos-ijstaartje-met-passievruchten.jpg

Zelf een ijstaart maken ingewikkeld? Helemaal niet met dít recept. Dit snelle vegan ijstaartje maak je met slechts drie ingrediënten: soja-kokosyoghurt, passievrucht en kokosvlokken.

Ideaal als dessert voor veganisten, mensen met lactose-intolerantie én iedereen die gewoon eens iets anders wilt proberen.

Plantaardig

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen melk te eten. Sommigen door een intolerantie of allergie, anderen omdat ze liever geen dierlijke producten meer willen eten. Er komen steeds meer plantaardige vervangers voor melk in de schappen, en ook chocolade, kaas en ijs is tegenwoordig veganistisch te verkrijgen. Maar er is natuurlijk weinig zo leuk als zélf in de keuken staan om een dessert te maken. Dit makkelijke veganistische ijstaartje is heerlijk, óók voor gasten die wel melkproducten eten.

Lees ook:
Wat is gezonder: plantaardig ijs of ijs gemaakt van koemelk?

Dit heb je nodig:

  • 5 passievruchten
  • 1 liter soja-kokosyoghurt (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten)
  • 4 el kokosvlokken

extra benodigsheden: vorm van ± 1 l inhoud, plastic folie

Zó maak je dit ijstaartje:

Bereidingstijd: ± 10 min. + 8 uur vriestijd

  1. Lepel het vruchtvlees uit 3 passievruchten in een zeef die je op een kom hebt gezet en duw al het sap eruit. Gooi de pitten weg.
  2. Meng de soja-kokosyoghurt met het passievruchtensap en de helft van de kokosvlokken.
  3. Bekleed de vorm met plastic folie en giet het yoghurtmengsel erin.
  4. Zet minimaal 8 uur in de vriezer; een nachtje is nog lekkerder.
  5. Klaar om te serveren? Lepel dan het vruchtvlees uit de overige twee passievruchten.
  6. Haal het ijstaartje uit de vorm, garneer met de passievrucht en de rest van de kokosvlokken. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten voor desserts? Check dan deze:

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten en foodstyling | Les Filles Rouges
Productie & bewerking | Colette Beyne

Ook interessant