Eten

Semifreddo met 
cantuccini-kruim en kersen, zó maak je dat

receptkersen.jpg

Fruit: het is er in overvloed en het is lékker! Dus hup, 
gooi nog maar wat fruit in die salade, taart of gezonde power bowl. Ziet er nog feestelijk uit ook.

Semifreddo met 
cantuccini-kruim en kersen

(8 personen)

Dit heb je nodig

• 400 g ontpitte diepvries (ontdooid) of verse kersen, gehalveerd
• 400 g cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
• 3 eieren, 
gesplitst*
• 50 g suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 400 ml koude slagroom
• zout
• 125 ml madera

extra nodig: cakevorm 
(inhoud ± 900 g/25 cm)

Zó maak je ‘m

Zet een paar lepels kersen opzij voor de garnering. Bekleed de vorm ruim met plasticfolie en laat daarbij aan alle kanten een stuk over de rand hangen. Doe de koekjes in een ruime diepvrieszak. Laat de zak open en sla de koekjes met een deegroller voorzichtig stuk. Rol de koekjes vervolgens met de deegroller tot kruim. Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker in een mengkom met een handmixer in ± 10 min. tot een dikschuimige, bleekgele massa. Klop de slagroom in een tweede kom tot stevige pieken. Klop de eiwitten met een snuf zout in een derde, vetvrije kom tot stijve pieken. Spatel de eiwitten door het dooiermengsel en schep hier voorzichtig de slagroom doorheen. Voeg 100 g van de koekkruimels toe en schep nogmaals kort om. Vermeng de rest van de koekkruimels met de madera. Verdeel een derde deel van de koekkruimels over de bodem van de vorm. Druk aan. Leg over de gehele lengte een rijtje halve kersen met de bolle kant naar boven. Schep de helft van het slagroommengsel er voorzichtig op, zodat ze netjes blijven liggen. Strijk de bovenkant glad. Herhaal deze lagen en eindig met een laag koekkruimels. Zet de vorm tenminste 4 uur in 
de vriezer. Stort de semifreddo op een serveerschaal en verwijder het plasticfolie. Garneer met de rest van de kersen. Snijd in dikke plakken en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 45 min. + 4 uur vriestijd

*In dit recept worden rauwe eieren 
gebruikt. Wil je dit liever niet, kies dan voor gepasteuriseerd eigeel en eiwit. 
Dat is te koop bij XL supermarkten en online. Je vindt op internet ook hoe je zelf eieren kunt pasteuriseren.

Fotografie | iStock
Styling | Silke Visscher
Receptuur | Suzanne Stougie

Ook leuk om te lezen

Deze video wil je niet missen

Handig: zó verwijder je in een handomdraai glitternagellak van je nagels.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant