Simpel maar lekker is deze salade van gekookte krab met waterkers en venkel en een frisse limoendressing.
Ingrediënten
– 250 g gekookt krabvlees
– 1 bosje waterkers, worteleindjes verwijderd
– 1 kleine venkelknol, heel dun geschaafd voor de dressing
– sap van 1 limoen
– 4-6 el extra vierge olijfolie
– 1 bosuitje, in dunne ringetjes
– versgemalen zwarte peper, zout
Bereiding – Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
– Hussel de krab om met de waterkers en de venkel en breng op smaak met peper en zout.
– Lepel de dressing over de salade en serveer meteen.
Bereidingstijd: ± 10 min.
Liefhebbers kopen een hele krab en koken deze zelf, waarna het vlees uit de schaal kan worden gehaald. Er is ook gekookt krabvlees te koop. In een salade is het mooi om wat grovere stukken krab te gebruiken. Dan komt de wat zoete smaak net iets beter uit.
Dit recept is voor 4 personen.
Meer lekkere recepten zien? Bekijk Margriet 31, tot donderdag in de winkel!