Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Salade van Jonnie Boer

naamloos-2.png

Salade van spaghetti, Reypenaar en IJsselmeeraal (8 personen)

Ingrediënten

– 500 g spaghetti
– olijfolie
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 2 sjalotjes, fijngesnipperd
– flinke scheut prosecco
– 2 jonge preien, in ringetjes
– 250 g gerookte IJsselmeerpaling, in stukjes
– 1 bos platte peterselie, fijngehakt
– 4 grote rijpe tomaten, in blokjes
– stukje Reypenaer kaas, geraspt
– 2 limoenen, in partjes

 


Bereiding

– Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is.
– Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken.
– Fruit de knoflook en de sjalotjes zonder te kleuren in wat olijfolie.
– Voeg de spaghetti toe en blus af met een goede scheut prosecco. Laat 2-3 min. met het deksel op de pan warm worden.
– Voeg op het laatst de prei, de paling, de peterselie en de tomaat toe.
– Schep de spaghetti goed om en maak mooie torentjes op kleine borden.
– Bestrooi met de kaas en garneer met een partje limoen.

Bereidingstijd: ± 25 min.

Ook interessant