Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Heldere saffraanbouillon met limoen, garnalen en zeekraal

recept-heldere-saffraanbouillon-met-limoen-garnalen-en-zeekraal.jpg

Ben je er nog niet uit welke gerechten je deze kerstdagen op tafel gaat zetten? Deze heldere saffraanbouillon met limoen, garnalen en zeekraal is perfect als voorgerecht en niet moeilijk om te maken.

Dit recept is voor 4 tot 6 personen.

Dit heb je nodig:

  • 6 flinterdun gesneden witte zuurdesemboterhammen
  • 50 g zachte boter
  • 1 tl venkelzaad, gevijzeld
  • versgemalen peper, zout
  • 2 limoenen
  • 1½ liter visbouillon
  • ± 15 draadjes saffraan
  • ± 500 g grote rauwe garnalen gepeld en met staart, darmkanaal verwijderd
  • 1 bakje zeekraal (± 100 g), houtige steeltjes verwijderd

Zo maak je de saffraanbouillon:

Bereidingstijd: ± 20 min.

Voorbereiden: klop de boter met het gevijzelde venkelzaad luchtig en breng op smaak met peper en zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  1. Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit.
  2. Snijd de andere limoen in zeer dunne plakjes.
  3. Rooster het brood en houd apart.
  4. Doe de bouillon in een pan met de saffraan en breng langzaam aan de kook.
  5. Voeg de garnalen toe en kook ze in 2-3 min. gaar.
  6. Breng de soep op smaak met limoensap, peper en eventueel zout.
  7. Leg wat limoenplakjes in elk soepbord, verdeel de garnalen en de zeekraal erover en schenk de hete soep erop.
  8. Geef de toast en de boter bij de soep en bestrooi met limoenrasp. 

Lees ook:
Geweldig mixed gebraad: buikspekrollade, gevulde kip en runderbovenbil

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Maarten van der Wal

Ook interessant