Met een kom of pannetje soep bied je letterlijk warmte en troost! Een met liefde getrokken verse bouillon is daarvan het begin. Kies bijvoorbeeld voor deze romige bietensoep met toast van avocado en waterkers. We hebben een heerlijk recept voor je.
Lekker winters, maar weer eens wat anders dan een tomaten– of kippensoep.
Recept romige bietensoep
Benodigdheden voor de soep:
2 el (kokos)olie
2 uien, gesnipperd
½ – 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
Verhit voor de soep de olie in een soeppan en voeg de gesnipperde ui toe. Fruit op lage pit glazig.
Voeg de rode peper, gemalen koriander en gember toe en fruit 1-2 min. mee. Voeg vervolgens de biet en de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer de helft van de room door de soep en pureer de soep glad.
Breng op smaak met limoensap.
Rooster intussen voor de toast de sneetjes stokbrood lichtbruin, bestrijk met de halve tenen knoflook en verdeel de avocado erover.
Knijp er wat limoensap boven uit, maal er peper en zout naar smaak boven en garneer met een plukje waterkers. Schenk de soep in 4 kommen en garneer met de rest van de room en nog wat blaadjes waterkers.
Serveer met de avocado-waterkerstoast.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 2 uur bouillon trekken