Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zo maak je deze snelle rivierkreeftjes-mousse!

rivierkreeftjes-mousse.jpg

Snelle rivierkreeftjesmousse: met slechts vier ingrediënten maak je deze rivierkreeftjes-mousse. Leuk voor op feestjes en partijen. 

Loopt het water je al in de mond? Je maakt deze rivierkreeftjes-mousse binnen 1 uur en 45 minuten.

Dit heb je nodig (± 6 personen):

  • 25 g zeekraal
  • 250 g rivierkreeftstaartjes
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 130 g mascarpone
  • versgemalen peper, zout

Bereidingswijze snelle rivierkreeftjes-mousse:

  1. Blancheer de zeekraal in ± 2 min. in ruim kokend water. Spoel koud af en laat uitlekken.
  2. Houd een paar rivierkreeftjes apart om te versieren en pureer de rest met de citroenrasp en 2 tl citroensap.
  3. Doe de mascarpone en een flinke snuf zout in een kom en klop het geheel tot slagroom-dikte.
  4. Klop er snel de rivierkreeftjespuree en een kwart van de zeekraal door.
  5. Breng op smaak met peper.
  6. Schep in een platte bak en laat in de koelkast in ± 1½ uur opstijven.
  7. Maak met een natte lepel mooie bolletjes van de mousse en verdeel over lepels.
  8. Garneer met de achtergehouden rivierkreeftjes en de rest van de zeekraal.
  9. Maal er nog wat peper boven.

Bereidingsduur snelle rivierkreeftjes-mousse 15 min. +  1½ uur opstijven.

Ziet er goed uit! 

rivierkreeftjes-mousse

Recept | Dosia Brewer

Fotografie | Maarten van der Wal

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-54. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant