Eten

Recept: heerlijke risottoballetjes met mozzarella, rundergehakt en pesto

recept-heerlijke-risottoballetjes-met-mozzarella-rundergehakt-en-pesto.jpg

Deze met rundergehakt, mozarella en pesto gevulde risottoballetjes worden op elke straathoek van Sicilië verkocht. Heerlijk tijdens een zomerse avond of om uit te delen op een feestje.

Dit gerecht is heel goed te combineren met de bowl met Crodino, vers fruit en munt.

Benodigdheden voor de risottoballetjes

Dit recept is goed voor ongeveer twintig stuks.

  • 3 eieren
  • 100 gram gekookte risottorijst
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • snuf chilivlokken
  • versgemalen peper, zout
  • 20 bocconcini, uitgelekt en drooggedept*
  • olie om te frituren
  • 25 gram bloem, om te bestuiven
  • ± 200 gram panko of paneermeel

* bocconcini zijn kleine bolletjes mozzarella, te koop in zakjes en kuipjes bij grotere supermarkten. Wanneer je deze echt niet kunt vinden, kun je ook hetzelfde gewicht in gewone mozzarella gebruiken, in twintig stukken verdeeld.

Lees ook:
Zelf kruidenboter maken? Probeer deze 3 heerlijke variaties

Bereidingswijze

  1. Klop één van de eieren los.
  2. Meng de rijst goed met het gehakt, de helft van het losgeklopte ei, de knoflook, de Parmezaanse kaas, de Italiaanse kruiden en de chilivlokken en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel met vochtige handen in 20 balletjes, druk ze plat, leg een bocconcino in het midden en rol weer tot een balletje.
  4. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.
  5. Klop in een diep bord de rest van het losgeklopte ei met de rest van de eieren los.
  6. Doe in twee andere diepe borden de bloem en de panko.
  7. Wentel de risottoballetjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
  8. Frituur de balletjes in delen in 4-6 minuten goudbruin en gaar.
  9. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  10. Serveer de balletjes met (zelfgemaakte) pesto.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Fotografie | Louis Lemaire
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Yvonne Jimmink.
Recepten | Dosia Brewer

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 25– 2020Dit nummer teruglezen of nabestellen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant