Eten

Recept: risotto met witte asperges en doperwten

risotto-asperges.jpg

Het aspergeseizoen is bijna voorbij, dus tijd om nog snel te genieten van het ‘witte goud’! En hoe kan dat beter dan met deze romige risotto met groene én witte asperges en doperwten? De zelfgemaakte basilicum-pistachepesto maakt het helemaal af.

Dat wordt smullen!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 300 g risottorijst
  • 125 g witte asperges
  • 125 g groene asperges
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ui
  • 50 g Flora Plant
  • 40 g verse basilicum
  • 125 g pistachenoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tuinkruidenbouillonblokje
  • 2 l water
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • zout en peper

Lees ook:
Het witte (of groene) goud: 6x dit is waarom asperges zo gezond zijn

Zó bereid je deze risotto met asperges

  1. Doe de pistachenoten samen met de basilicum, de helft van de Parmezaanse kaas, de knoflook en extra vierge olijfolie in een keukenmachine en mix dit vervolgens tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Schil de witte asperges en snijd de onderkant van de witte en groene asperges af. Doe de asperges samen met de schillen en afsnijdsels in een ruime pan waarin ze in hun geheel plat kunnen liggen. Kook de asperges 10 minuten in ruim kokend water met een mespunt zout en de deksel op de pan. Zet het vuur uit, haal de groene asperges uit de pan en laat de witte asperges nog 10 minuten in de pan nagaren. Haal daarna ook de witte asperges uit de pan, voeg een blokje tuinkruidenbouillon toe aan de pan met water en gebruik de bouillon om de risottorijst in te garen.
  3. Breng de groentebouillon aan de kook en zet, wanneer het kookt, het vuur laag zodat het warm blijft maar niet kookt.
  4. Verhit een pan met dikke bodem op het vuur en snipper ondertussen de ui. Wacht tot de pan goed heet is, en voeg dan de helft van de Flora Plant toe aan de pan en fruit hier de ui in totdat deze glazig begint te worden. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, blus af met witte wijn. Voeg, wanneer de wijn is opgenomen, beetje bij beetje de bouillon toe aan de risottorijst en herhaal deze stap totdat de bouillon op is en de rijst gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  5. Zet het vuur uit en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm en voeg deze samen met de overgebleven Flora Plant en geraspte Parmezaanse kaas toe aan de risotto. Roer het geheel goed door elkaar en serveer met de basilicum-pistachepesto.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flora Plant
Beeld | Flora Plant

Ook interessant