Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Risotto met paddestoelen en pompoen

risotto-uitgelicht.png

Voor 4 personen:

Ingrediënten
• 1 handje gedroogd eekhoorntjesbrood
• 750 ml gekookt water
• peper en zout
• 1 tl sojasaus
• 1 kleine pompoen, ongeveer 400 g
• 50 ml olijfolie
• 1 ui, in kleine blokjes gesneden
• 160 g arboriorijst
• 125 ml droge witte wijn
• 25 g boter
• 4 el crème fraîche van geitenmelk
• ½ tl geraspte nootmuskaat
• 150 g kastanje champignons
• 6-8 blaadjes salie
• extra: zeef

Bereiding
– Maak de bouillon een dag van tevoren.
– Leg het eekhoorntjesbrood een half uur in het gekookte water, giet door een zeef en bewaar zowel de gewelde paddenstoelen als de bouillon.
– Breng de bouillon op smaak met peper, zout en sojasaus.
– Maak de pompoen schoon en snijd deze in kleine blokjes.
– Verhit olijfolie op middelhoog vuur en fruit de pompoen, uitjes en het
uitgelekte eekhoorntjesbrood.
– Voeg geleidelijk de risottorijst toe en zet het vuur hoog. Zodra de rijstkorrel glazig kleurt – let op: niet laten aanbranden – blus je het geheel af met de witte wijn.
– Schenk de verwarmde bouillon bij de rijst en kook de risotto in ongeveer 12 min. gaar.
– Verhit intussen olijfolie in een pan en bak de plakjes champignon.
– Voeg de laatste minuut blaadjes salie toe en zet het vuur uit.
– Breng de risotto op smaak met de boter, crème fraîche, nootmuskaat en peper en zout naar smaak.
– Verdeel het gebakken champignons mengsel over de risotto en serveer direct in voorverwarmde diepe borden.
Bereidingstijd: ± 25 min.

Ook interessant