Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Rijstnoedels met kabeljauw- zeewierpakketjes en zwarte boontjes

vis.png

Rijstnoedels met kabeljauw- zeewierpakketjes en zwarte boontjes

Ingrediënten
• 25 g gedroogde zwarte bonen*
• 400 g kabeljauwfilet of andere witvis
• 1 dl hoisinsaus
• 4 nori-vellen, gehalveerd
• 250 g rijstnoedels, bijvoorbeeld mihoen
• 2 el rijstazijn
• 5 bosuitjes (alleen het wit), in ringetjes

Bereiding
– Week de bonen ± 30 min. in lauw water en gooi het weekwater weg.
– Verwarm de oven voor op 180° C.
– Verdeel de vis in 8 gelijke stukken en kwast ze in met een deel van de hoisinsaus.
– Vouw de halve nori-vellen dubbel over de lengte en wikkel hierin de stukken vis.
– Plak de vellen dicht door ze aan de uiteinden een beetje nat te maken. Er mag aan beide kanten vis uit de pakketjes steken.
– Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en gaar ze ± 8 min. in de oven.
– Kook intussen de noedels in ruim kokend water in de op de verpakking aangegeven tijd.
– Giet af door een zeef.
– Hak de bonen grof en meng ze met de azijn, de bosui en de rest van de hoisinsaus.
– Warm de saus kort op in een pannetje.
– Schep de noedels op verwarmde borden en lepel de bonensaus erover. Leg de vis erop.

Bereidingstijd: ± 25 min. +  ± 30 min. weektijd.

*Zwarte bonen zijn gezouten zwarte sojabonen die worden gefermenteerd. Ze ontwikkelen daarom een zeer specifiek smaak. Ze zijn erg zout en moeten daarom eerst worden geweekt. Eet ze niet rauw, maar verwerk ze in een gerecht.

Ook interessant