Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Ravioli met ricotta-tomaatvulling

m34ravioli-af100-onscherp.jpg

Deze ravioli is gevuld met ricotta, basilicum en zon-gedroogde tomaat. Door uit te gaan van superdunne kant-en-klare wontonvelletjes gaat het vullen heel gemakkelijk en is het resultaat perfect! Lekker met de basilicumroomsaus en groene groenten.

Ravioli met ricotta-tomaat-vulling, groene groenten en basilicumroomsaus

Ingrediënten
– 20 g basilicum, grof gehakt
– 150 g ricotta
– 4 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
– 1 ei, gesplitst
– versgemalen peper, zout
– 40 ronde wontonvelletjes (gyoza)*
– 2 ½ dl kookroom
– 1 tl marmite**
– ½ struikje broccoli
– 100 g sperziebonen
– 100 g tuinerwtjes
– 100 g Parmezaanse kaas

Bereiding
– Meng de helft van de basilicum met de ricotta, de zongedroogde tomaat en de eierdooier. Breng op smaak met peper en zout.
– Leg 20 wontonvelletjes naast elkaar en schep op het midden van elk velletje een flinke theelepel van het ricottamengsel.
– Klop het eiwit los en smeer de velletjes deeg rondom de vulling in met het eiwit.
– Leg over de vulling een tweede wontonvelletje en druk de zijkanten goed op elkaar.
– Breng de room aan de kook met de marmite en laat ± 10 min. op laag vuur tot de helft inkoken.
– Voeg de rest van de basilicum toe en pureer de saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
– Kook de sperziebonen in ruim water met zout 2 min. en voeg dan de broccoli toe. Voeg na weer 2 min. de tuinerwten toe en kook alle groenten nog ± 2-3 min.
– Schep de groenten uit de pan en laat uitlekken.
– Voeg de ravioli voorzichtig toe aan het kokende water en kook ze in 2-3 min. gaar. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit het water en verdeel ze over diepe borden.
– Schep de groenten erop en lepel de saus eroverheen.
– Schaaf er met een kaasschaaf of dunschiller mooie flinters Parmezaanse kaas boven.

Bereidingstijd: ± 45 min.

*Wontonvelletjes zijn te koop bij de toko. Mocht je geen ronde kunnen vinden steek dan de vierkante uit met een ronde steker.
**Marmite is een vegetarische kruidenpasta. Te koop bij de supermarkt.

 

Ook interessant