Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept uit de Japanse keuken: ramen met kip & ei

recept-ramen-met-kip-ei.jpg

Eenvoudige gerechten, verse ingrediënten, pure smaken en een prachtige presentatie: dát is de Japanse keuken. Ramen is de naam van de klassieke, goed gevulde noedelsoep van Japan, die er de hele dag door wordt gegeten en zeer veel variaties kent. 

Benodigdheden voor de ramen met kip & ei:

  • 3 el sesamolie
  • 450 g kipfilet
  • 30 ml mirin (rijstwijn)*
  • ± 3 el Japanse sojasaus*
  • 200 g ramennoedels*
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 cm geschilde gemberwortel, fijngehakt
  • 4 bosuitjes, in stukjes
  • ± 800 ml kippenbouillon
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
  • versgemalen peper, zout
  • ½ tl wit sesamzaad
  • ½ tl zwart sesamzaad*
  • Cayennepeper

Zo maak je het klaar:

  1. Verhit 2 el van de sesamolie op middelhoge pit in een kookpan en braad de kip hierin rondom aan zonder dat deze kleurt.
  2. Blus af met de rijstwijn en voeg 2 el van de sojasaus en 200 ml water toe.
  3. Breng aan de kook en pocheer de kip 6-8 min.
  4. Bereid intussen de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  5. Kook de eieren in 3-4 min. halfzacht, laat ze schrikken, pel ze en halveer overlangs.
  6. Verhit de rest van de olie in een wok en bak hierin de knoflook en de gemberwortel 1 min.
  7. Voeg de bosui toe en bak 1-2 min. omscheppend mee.
  8. Neem de kipfilet uit de pan en snijd in repen.
  9. Schenk de bouillon bij het pocheerwater en vul eventueel met water aan tot 1 liter.
  10. Breng aan de kook, voeg de rode peper toe en laat 5 min. trekken.
  11. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en eventueel zout.
  12. Verdeel de ramen over vier verwarmde kommen en schep de kip en het knoflook-uimengsel erover.
  13. Schenk de bouillon er voorzichtig op, leg in elke kom twee eihelften en bestrooi met cayennepeper en het sesamzaad.
  14. Serveer direct. 

Bereidingstijd: ± 25 min.

Recept | Colette Beyne
Beeld | BeeldigBeeld/StockFood

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-32. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant