Eten

Zo maak je deze zomerse cocktail met rabarber en gin

recept-rabarber-cocktail.jpg

Zin in een cocktail? Dan hebben wij een lekker recept voor je. De basis van deze frisse rabarbercocktail met gin is rabarbersiroop. En die smaakt op een zomerse middag natuurlijk het beste wanneer je het zelf maakt.

Dit recept is aan te passen op de hoeveelheid cocktails die je wilt maken.

Lees ook
Zó gezond is rabarber

Dit heb je nodig voor de siroop (± 4 dl)

Bereidingstijd: ±15 minuten + afkoelen

  • 250 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • ± 400 g rabarber (3-4 stengels), in stukjes

Bereidingswijze siroop:

  1. Breng 250 ml water met de suiker, het vanillestokje en de rabarber aan de kook.
  2. Laat op lage pit ± 3 min. zachtjes koken of tot de rabarber zacht is.
  3. Laat afkoelen en druk dan door een fijnmazige zeef.
  4. Bewaar de siroop in een brandschone pot in de koelkast. Hij blijft 2-3 weken goed.

Dit heb je nodig voor de cocktail (voor 1 glas)

Bereidingstijd: ± 3 min.

  • 40 ml rabarbersiroop
  • 40 ml gin
  • 40 ml versgeperst citroensap
  • 3-4 ijsblokjes
  • 150 ml lichtbruisend mineraalwater

Bereidingswijze cocktail:

  1. Mix in een cocktailshaker de siroop met de gin, het citroensap en de ijsblokjes.
  2. Schenk in een tumbler en vul aan met mineraalwater.
  3. Serveer de cocktail meteen.

Ziet er goed uit!

Recept Rabarber cocktail

Recept | Colette Beyne
Fotografie | Living Inside

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-13.
Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant