Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: deze pruimen-appelclafoutis is fris en lekker plakkerig

pruim1.png

Fris en een beetje ‘klef’, is deze pruimen-appelclafoutis clafoutis. Het ideale moment om ervan te genieten? Meteen als hij uit de oven komt! Hij is heerlijk als fris dessert, doet het goed bij de thee, maar smaakt op een herfstige namiddag ook lekker bij een glaasje port.

Als dát niet lekker klinkt, weten wij het ook niet meer.

Wat heb je nodig:

Voor zes personen

– 10-15 pruimen en evt. 1 appel
– 1 tl kaneel
– 100 g tarwebloem
– 100 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 4 eieren
– 400 ml melk
– mespunt zout
– extra nodig: grote ovenschaal, roomboter om in te vetten bij het serveren
– slagroom

De pruimen-appelclafoutis bereiden:

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. bakken

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de ovenschaal in met roomboter.
  • Halveer de pruimen en ontpit ze. Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal, tot de bodem helemaal bedekt is.
  • Leg de stukjes appel daartussen. Bestrooi het fruit rijkelijk met kaneel.
  • Meng in een grote kom de tarwebloem, suiker, vanillesuiker en eieren.
  • Voeg de melk en een mespunt zout toe en roer met een garde tot een mooi beslag.
  • Giet het beslag over het fruit in de schaal en zet de schaal ongeveer 40 min. in de oven totdat het deeg een mooi korstje heeft.
  • Serveer de clafoutis lauwwarm met poedersuiker en eventueel een schep slagroom als dessert.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant