Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker om mee op te warmen: pompoensoep met knoflooktoast

lekker-om-mee-op-te-warmen-pompoensoep-met-knoflooktoast.jpg

Het perfecte recept om weer warm te worden na een wandeling: pompoensoep met de smaak van ras el hanout en een topping van sesamzaad, pompoenpitten, geitenkaas en koriander. Lekker met de knoflooktoast, die je ook leert maken in dit artikel.

Smullen maar!

Dit heb je nodig:

Voor de pompoensoep:

  • ½ ongeschilde Hokkaido-pompoen, pitten en draden verwijderd
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • wit van 1 prei, grof gehakt
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bouquet garni (laurierblad, takje tijm en paar takjes peterselie, samengebonden)
  • ± 1 el ras el hanout
  • versgemalen peper, zout

voor de topping:

  • handje sesamzaad
  • handvol pompoenpitten
  • ½ bosje koriander
  • 150 g geitenkaas, verbrokkeld

voor de knoflooktoast:

  • 1 desemstokbrood, dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook, doormidden gesneden

extra nodig: staafmixer

Lees ook:
Hallo pompoenseizoen: dit zijn de gezondheidsvoordelen van pompoen

Zo maak je de pompoensoep:

In ongeveer een half uur staat de pompoensoep met knoflookbrood op tafel.

  1. Houd een stukje pompoen apart, schil en snijd in blokjes van 1×1 cm. Snijd de rest in grove stukken.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de grove pompoenstukken en prei toe en bak 2 min. omscheppend mee.
  3. Schenk de bouillon erbij, hang het bouquet garni in de pan en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken.
  4. Warm de achtergehouden pompoenblokjes de laatste 5 min. mee.
  5. Breng de soep op smaak met ras el hanout, peper en zout. Verwijder de kruiden aan het touwtje en mix de soep glad met een staafmixer.
  6. Grill voor de knoflooktoast het stokbrood en bestrijk met knoflook.
  7. Schep de soep in kommen en bestrooi met het sesamzaad, de pompoenpitten, koriander en geitenkaas. Serveer de toast erbij.

Eet smakelijk!

Fotografie | Bram Debaenst
Recepten & styling | Lot van Riel
Productie & bewerking | Colette Beyne

Ook interessant