Eten

Proberen: dit overheerlijke recept voor pompoenpannenkoeken

proberen-dit-overheerlijke-recepten-voor-pompoenpannenkoeken.jpg

Pompoen en pannenkoeken. Heb je die combinatie al eens geproefd? Het is heerlijk, dus daarom is dit recept zeker het proberen waard. 

Deze pompoenpannenkoeken maak je in 60 minuten.

Dit heb je nodig (voor 6 personen):

Voor de pannenkoeken

  • 700 g pompoen, geschild, zaadlijsten verwijderd, in stukken van 4×4 cm
  • zout
  • 30 g boter
  • 150 g rozijnen
  • 2 dl rum
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gemalen kaneel
  • kokosolie

Voor het vruchtenijs

  • 150 g bevroren aardbeien
  • 150 g bevroren frambozen
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 dl vanillesiroop
  • poedersuiker

Voor de hartige topping

  • 100 g rucola
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 100 g walnoten
  • truffelolie naar smaak

Zo maak je de pompoenpannenkoeken:

  1. Kook de pompoen in water met een snuf zout in ± 20 min. gaar. Giet af en stamp fijn. Roer de boter erdoor en laat afkoelen.
  2. Week de rozijnen in de rum en voeg er net zoveel gekookt water bij totdat de rozijnen helemaal onder staan
  3. . Klop de eieren los.
  4. Voeg, wanneer de pompoen is afgekoeld, de melk en eieren toe aan de puree en spatel er vervolgens het bakpoeder, het zelfrijzend bakmeel en de specerijen door.
  5. Schep de rozijnen uit het vocht en dep droog met keukenpapier. Roer de rozijnen door het beslag, dek het beslag af en laat dit 15 min. rusten.
  6. Maal intussen het bevroren fruit samen met de yoghurt en de vanillesiroop fijn in de keukenmachine.
  7. Schep het ijs in een afsluitbaar bakje en zet het in de vriezer.
  8. Plaats na de rusttijd een of twee koekenpannen op de kookpit en schenk er een klein beetje kokosolie in.
  9. Laat de pan(nen) met de olie goed heet worden op middelhoge pit.
  10. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek in ± 2 min. aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
  11. Zet de pannenkoeken en de hartige topping op tafel en haal het ijs 10 min. voor gebruik uit de vriezer.

Bereidingsduur:  ± 45 min. + ± 15 min.

Ziet er goed uit!

Recept | Sharon de Miranda
Fotografie | Bob Eshuis

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-45. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant