Eten

Recept: pompoencrêpes met appelvulling

uitgelichte-afbeelding-crep.png

Pompoencrêpes met kruidige appelvulling (± 10 stuks)

Ingrediënten
• 150 g pompoen met schil, in stukken van 2 cm
• 2 el olijfolie
• 1 el suiker
• 1 tl vijfkruidenpoeder
• 2 eieren
• 50 g bloem
• 2 cm gemberwortel, geraspt
• 2 tl tijmblaadjes
• snuf zout
• 2 ½ dl melk
• 25 g boter voor de vulling
• 2 el boter
• 2 appels, geschild in kleine partjes
• 2 bolletjes stemgember, fijngehakt
• 2 el suiker
• 4 pruimen, in partjes
• geraspte schil van ½ citroen
• 125 ml crème fraîche

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 200°C.
– Hussel voor de flensjes de pompoen om met de olie, de suiker en het vijfkruidenpoeder.
– Spreid de blokjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 min. in de oven.
– Laat 5 min. afkoelen en pureer ze dan samen met de eieren, de bloem, de gember, de tijm en het zout met de staafmixer tot een glad flensjesbeslag.
– Smelt voor de vulling de boter in een koekenpan.
– Voeg de appel toe en bak ze ± 2 min.
– Voeg dan de gember, suiker, pruimen en citroenschil toe.
– Bak alles nog ± 3 min. door en schep regelmatig om.
– Bak in een kleine koekenpan in kleine klontjes boter dunne flensjes.
– Serveer de flensjes half dubbelgeslagen met een beetje van de vulling er in.
Lekker met een flinke eetlepel crème fraîche.

Bereidingstijd: ± 35 minuten

Ook interessant