Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Pompoen-kipcurry met paprika, kikkererwten en cashewnoten

aangekocht-tbv-m48-culu-2021-pompoen.jpg

Een curry is natuurlijk áltijd lekker, maar deze pompoen-kipcurry is zeker nu het buiten wat kouder wordt een aanrader. Met paprika, kikkererwten en lente-ui perfect om lekker mee op te warmen.

Een curry is de dag na bereiding nog lekkerder. Maak hem dus gerust van tevoren voor een drukke avond van de week.

Dit heb je nodig:

Dit recept maakt voldoende pompoen-kipcurry voor vier personen.

  • 2 el sesamolie
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 kipfilets, in blokjes of repen
  • ¾ geschilde winterpompoen, pitten en draden verwijderd, in blokjes van ± 2×2 cm
  • 2 rode puntpaprika’s, in stukjes
  • 2 el rodecurrypasta
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • versgemalen peper, zout
  • handvol cashewnoten, droog geroosterd en grof gehakt
  • paar takjes koriander

Lees ook:
Lekker om mee op te warmen: pompoensoep met knoflooktoast

Zo maak je de pompoen-kipcurry:

Bereidingstijd: zo’n dertig minuten.

  1. Verwarm de olie en leg de knoflookteen erin. Laat op de laagste pit 5 min. trekken. Zet de pit iets hoger en bak de kip rondom bruin in de knoflookolie.
  2. Bak de pompoen 2-3 min. omscheppend mee, voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.
  3. Roer de currypasta erdoor en schenk de bouillon en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook.
  4. Roer de lente-ui erdoor, zet de pit laag en laat 10 min. pruttelen of tot de pompoen beetgaar is.
  5. Warm de kikkererwten de laatste 3 min. mee.
  6. Garneer met de cashewnoten en de koriander. Lekker met rijst of naanbrood!

Eet smakelijk!

Fotografie | Bram Debaenst
Recepten & styling | Lot van Riel
Productie & bewerking | Colette Beyne

Ook interessant