Eten

Dag 54 | Recept: pollo tonnato

recept1.png

Vegetarisch kan ook erg lekker zijn. Probeer dit recept maar eens uit, wie weet verrast het je.

Dit heb je nodig:

  • 2 el milde olijfolie
  • 1 bakje vegetarische kipstukjes*
  • 1-2 el pijnboompitten
  • 6 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 zakje rucola en/of 1 bosje basilicum
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Voor de tonijnmayonaise:

  • 150 g vis-vrije tonijn*
  • 3 el (ei-vrije) mayonaise**
  • 1 el kappertjes
  • 2 el citroensap
  • versgemalen peper

Zo maak je het:

– Verhit de olie op middelhoog vuur en bak hierin de vegetarische kipstukjes 2-3 min. zachtjes tot ze licht kleuren. Laat ze op kamertemperatuur komen.
– Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
– Meng de ingrediënten voor de tonijnmayonaise in een blender tot deze mooi glad is.
– Schep in het midden van vier borden een volle lepel van de mayonaise en strijk hem met de bolle kant van de lepel wat uit. Laat de randen vrij.
– Verdeel de kipstukjes, kerstomaatjes, rucola of basilicum (scheur grote blaadjes met de hand klein), de pijnboompitten en nog een paar kappertjes over de tonijnmayonaise.
– Druppel wat olijfolie rondom het gerecht op de borden.
– Druppel dan wat azijn in de oliedruppels. Lekker met soepstengels.

Bereidingstijd: ± 30 min.

Kijk voor alle informatie over de producten en verkooppunten op www.devegetarischeslager.nl.
**Te koop bij natuurvoedingswinkels.

Ook interessant