Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Tropisch recept: frisse poké bowl met zoete aardappel

poke-bowl-met-zoete-aardappel.jpg

Aloha! Vandaag duiken we de Hawaïaanse keuken in. Omdat het momenteel moeilijk is om op vakantie te gaan, halen we de tropische sferen in huis met deze frisse poké bowl met zoete aardappel.

En wist je dat zoete aardappel een goede bron is van vitamine C?

Ingrediënten voor de poké bowl

Voor 4 personen

  • 1 verpakking CelaVita Zoete aardappel ovenschotel tijm & knoflook
  • 250 g sushirijst
  • 80 ml rijstazijn
  • 200 g edamame bonen
  • 1/2 bosje radijs, in schijfjes
  • 150 g rode biet, julienne
  • 200 g mango, in blokjes
  • 2 rijpe avocado’s, in partjes
  • 4 tl sesamzaad
  • 1/2 nori vel, in reepjes geknipt
  • 4 el sriracha mayonaise

Lees ook
Zo voorkom je dat je zoete aardappelfrietjes slap worden

Zó maak je ‘m

  1. Bereid de zoete aardappel ovenschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de gekookte rijst en laat het goed afkoelen.
  3. Verdeel de rijst over vier kommen. Serveer met de zoete aardappel, edamame bonen, radijs, rode biet, mango en de avocado. Bestrooi met sesamzaad, reepjes nori en sriracha mayonaise.

Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Recept | CelaVita
Beeld | CelaVita

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Ook interessant