Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: pizza met aardappel, burrata en pesto

recept-pizza-met-aardappel-burrata-en-pesto.jpg

Heb je geen idee wat je vanavond eens op het menu kunt zetten? Dan zou je deze pizza met aardappel, burrata en pesto eens kunnen proberen.

Een heerlijke maaltijd die je super makkelijk kunt bereiden.

Benodigdheden:

Voor de pizza met aardappel en burrata:

  • 4 aardappelen met schil
  • 500 g kant-en-klaar koelvers pizzadeeg
  • 200 g roomkaas
  • 2 bollen burrata of mozzarella, in plakken

Voor de pesto:

  • Blaadjes van 1 basilicumplant
  • 30 g pijnboompitten, droog geroosterd
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • Versgemalen peper, zout

Extra nodig: blender of keukenmachine

Zo maak je de pizza met aardappel, burrata en pesto:

  1. Houd wat kleine blaadjes van de basilicum achter voor de garnering en hak voor de pesto de rest van het basilicumblad fijn in een blender.
  2. Voeg de pijnboompitten, knoflook en kaas en 2 el van de olie toe.
  3. Mix opnieuw en voeg in een straaltje de rest van de olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
  4. Breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Was voor de pizza’s de aardappelen en snijd of schaaf ze in zeer dunne plakjes*.
  6. Blancheer ze 1-2 min. in gezouten kokend water en laat uitlekken.
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Rol het pizzadeeg uit tot 2 grote of 4 kleine pizza’s en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bestrijk de pizza’s met roomkaas en verdeel de aardappelplakjes erover.
  10. Leg de burrata erop en lepel er royaal pesto over.
  11. Maal er peper en eventueel zout boven en bak de pizza’s in 20-25 min. in de oven.
  12. Serveer meteen. Strooi er eventueel nog wat basilicumblaadjes over.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 25 min. oventijd

*Dit gaat het best op een mandoline, maar met een kaasschaaf lukt het ook.

Recept Pizza met aardappel met burrata en pesto

Een heerlijke maaltijd voor het einde van de week.

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-46. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx

Ook interessant