Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 17 | Recept: pittige groene kool

kool.png

Een keer iets anders dan de standaard boerenkool met worst. We gaan voor pittige groene kool met worst.

Wat heb je nodig?

  • 650 g groene kool, in repen
  • 8 kleine verse worstjes, bijv. Toscaanse
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, in dunne schijfjes
  • ½ à 1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • versgemalen peper, zout
  • nootmuskaat, liefst versgeraspt

Zo maak je het!

– Breng ruim water met zout aan de kook en blancheer hierin de kool 3-4 min..
– Schep de kool uit de pan in een vergiet, spoel hem koud en laat uitlekken.
– Kook in dezelfde pan de worstjes 2 min. en laat uitlekken. Snijd ze in grove stukken.
– Verhit de olie en bak de worst hierin rondom aan.
– Voeg de knoflook en rode peper naar smaak toe en bak 1 min. mee.
– Schep de kool erdoor en laat in nog 7-10 min. gaar worden.
– Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
– Serveer direct.

Lekker met zilvervliesrijst!

Bereidingstijd: ± 30 min.

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant