Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Het snoepigste recept ooit: pink cookies met frambozen

cookiespink1.jpg

Als je deze cookies met frambozen krijgt voorgeschoteld, kan je dag niet meer stuk! En het recept is ook nog eens lekker makkelijk te maken.

Dit heb je nodig en zo maak je ze:

ingrediënten voor 12 verheerlijke koekjes:

  • 100 g boter
  • 50 g kristalsuiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei 200 g bloem
  • 200 g roze en rode smarties
  • 150 g frambozen
  • extra nodig: een steelpan, garde, en ijsbolletjestang

Zo maak je de pink cookies met frambozen

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Smelt de boter in een steelpan, laat hem niet te heet worden.
  3. Schenk in een kom en voeg de kristal- en basterdsuiker toe.
  4. Roer met een garde het ei erdoor en meng er dan geleidelijk de bloem door.
  5. Spatel de smarties en de frambozen 
erdoor.
  6. Schep dan met een ijsbolletjestang ca. twaalf gelijke hoopjes op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Druk ze iets plat en bak ze in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin en gaar.
  8. Laat ze 10 min. afkoelen op de bakplaat en laat 
ze vervolgens verder afkoelen op een 
rooster.

De cookies met frambozen zijn op hun allerlekkerst als ze nog een beetje warm zijn van de oven.

Dit feestelijke bakrecept komt uit het boek Heel Holland bakt mee – Feest, €20 (Kosmos Uitgevers).

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-04. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant