Eten

Recept: Pavlova

pavlova-uitgelicht.png

Pavlova (voor 8-10 punten)

Ingrediënten
Voor de chocolademeringuebodem
• 50 g pure chocolade (70% cacao)
• 6 grote eiwitten
• 270 g kristalsuiker
• 3 el cacao
• 1 el maïzena
• 1 tl wittewijnazijn

Voor de vulling
• 4 dl slagroom
• 50 g gepelde pistachenoten
• 250 g frambozen extra: bakpapier, mixer

Bereiding
– Begin met de chocolademeringuebodems.
– Breek de chocolade in stukjes en smelt ze voorzichtig au bain marie. Laat afkoelen.
– Verwarm de oven voor op 175°C.
– Teken drie cirkels met een diameter van ongeveer 15 cm op bakpapier, zo ver mogelijk van elkaar af zonder te dicht bij de rand te komen. Keer het bakpapier om en leg het op een bakplaat.
– Klop de eiwitten tot zacht schuim. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot een stevig schuim. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit glijdt.
– Zeef de cacao en maïzena erbij.
– Voeg de wittewijnazijn toe en klop alles luchtig door het schuim.
– Roer de gesmolten chocolade er in delen luchtig door, zodat er strepen ontstaan.
– Verdeel het beslag over de drie cirkels op het bakpapier. Denk eraan dat
ze tijdens het bakken uitlopen.
– Zet de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur tot 120-125°C. Bak de meringues 75 min.. De bodems moeten hard en knapperig zijn aan de rand, maar nog taai in het midden.
– Zet de oven uit en laat de bodems nog even in de warmte staan met het deurtje op een
kier, tot de oven is afgekoeld.
– Klop voor de vulling de slagroom tot hij hard begint te worden. Hak de pistachenoten. Nu kan de taart in elkaar worden gezet.
– Leg de eerste taartlaag op een taartschaal. Strijk er room over uit en leg er een paar frambozen op. Herhaal dit met de tweede laag. Leg de derde taartlaag erop.
– Versier de bovenkant met een laag room, frambozen en de gehakte pistachenoten.

Bereidingstijd: ± 35 min. + 75 min. baktijd

Tip: zet de taart, als hij klaar is, enkele minuten in de koelkast; dan kun je de lagen beter snijden. De taart moet in elkaar worden gezet op de dag dat je hem eet.

Ook interessant