Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: pasta Vongole

uitgelicht-pasta.png

Lunchgerecht (4 personen)

Ingrediënten
– 1 kg vongole of kleine kokkels
– 3 el olijfolie
– 2 sjalotten, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 1 el tijmblaadjes
– 100 ml droge witte wijn
– 100 ml visfond van goede kwaliteit
– zout en peper
– 4 el verse platte peterselie, fijngehakt

Bereiding
– Spoel de vongole goed onder koud stromend water.
– Verwijder exemplaren die stuk of geopend zijn.
– Verhit de olijfolie in een wok/pan.
– Voeg de sjalot, knoflook en tijm toe en verhit kort.
– Voeg de vongole toe en blus af met witte wijn en visfond.
– Dek de pan af en verhit circa 5 min. tot alle schelpjes zijn opengegaan (gooi schelpjes weg die dicht zijn gebleven).
– Breng op smaak met zout en peper.
– Voeg de laatste paar min. de verse peterselie toe.
– Meng de vongole en de saus door de beetgaar gekookte lintpasta.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Ook interessant