Een heerlijk pastagerecht met spinazie, bimi en feta met rucola-walnootpasta, die je ook nog eens vegetarisch kunt maken door witte kaas te gebruiken.
Dit recept is goed voor 4 personen.
Dit heb je nodig:
50 g gepelde walnoten
350 g spaghetti
versgemalen peper en zout
500 g spinazie
300 g bimi
1-2 el extra vergine olijfolie
120 g feta*
Voor de rucola-walnootpesto
60 g gepelde walnoten, grof gehakt
1 hand basilicum
1 hand rucola
50 g geraspte Parmezaanse kaas*
60 ml extra vergine olijfolie
Extra nodig
blender of keukenmachine
Bereidingswijze voor de pasta met spinazie, bimi en feta
Pureer de ingrediënten voor de pesto in de blender en breng hem op smaak met peper en zout.
Rooster de hele walnoten in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze grof.
Zet opzij.
Kook intussen de spaghetti in licht gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de laatste 2 min. de spinazie en de bimi mee.
Laat 1 min. uitlekken in een vergiet en hussel in een schaal om met de olie.
Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met de walnoten en de feta.
Serveer de pesto erbij.
Bereidingstijd: ± 25 min.
*Wil je dit gerecht strikt vegetarisch maken, vervang de feta dan door witte kaas (Apetina) en kies voor een harde kaas van Kees Kaas of Hooidammer als vervanger van de Parmezaanse kaas
Eet smakelijk!
Fotografie| beeldig beeld/stockfood
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-20 Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.