Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: pasta met Chinese kool en kikkererwtensaus

recept-pasta-met-chinese-kool-en-kikkererwtensaus.jpg

Bij pasta denken we natuurlijk meteen aan de Italiaanse keuken, maar bij dit lekkere pastagerecht met Chinese kool en een romige kikkererwtensaus geef je er een verrassende Oosterse draai aan. Eet smakelijk vanavond!

Dit recept is voor 4 personen:

Benodigdheden pasta met Chinese kool en kikkererwtensaus:

  • 1 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook, in plakjes 
  • naaldjes van 1 takje roze­marijn 
  • ½ tl chilipoeder 
  • 6 Chinese-koolbladeren, in repen 
  • vers gemalen peper, zout 
  • 200 g verse, gerolde (verse) pasta, bijvoorbeeld capunti 
  • 400 g gare kikkererwten, zelf gekookt of uit blik, uitgelekt

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en wat rozemarijnnaaldjes en het chilipoeder 1-2 min.
  2. Voeg de koolrepen toe en laat slinken. Breng op smaak met zout.
  3. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar vang ± 1 dl kookwater op.
  4. Houd een hand kikkererwten apart en pureer de rest met het opgevangen kookwater tot een gladde saus.
  5. Breng deze aan de kook in een ruime (hapjes)pan en schep de pasta, de kool en de achtergehouden kikkererwten erdoor.
  6. Warm het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
  7. Garneer met wat plukjes rozemarijn en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Eet smakelijk!

Fotografie: Stefania Giorgi/Living Inside

Ook interessant