Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Makkelijk maar vooral erg lekker: pasta met avocado-pesto

makkelijk-maar-vooral-erg-lekker-pasta-met-avocado-pesto.jpg

Wat staat er vanavond op tafel? Dat kan soms een lastige vraag zijn. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan dit recept voor pasta met avocado-pesto hét perfecte gerecht. Helemaal niet moeilijk om te maken én je hebt ‘m zo op tafel staan.

Dit recept is voor 4 personen.

Dit heb je nodig

Voor de pasta:

  • 350 g spaghetti
  • 250 g jonge velderwten (diepvries)
  • bakje broccoli cress (Ekoplaza)

Lees ook:
Recept voor Jamie Oliver’s superlekkere knoflookbrood met peterselie, citroen en roomkaas

Voor de pesto:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 bosje basilicum
  • 30 g Parmezaanse kaas + extra
  • 50 g pijnboompitjes
  • olijfolie
  • vers citroensap
  • grof gemalen peper

Zo maak je de pasta met avocado-pesto

  1. Kook de spaghetti al dente in ruim kokend water met zout.
  2. Kook de erwtjes in een kleine laagje water beetgaar.
  3. Maak intussen de pesto: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en pureer daarna, met de andere ingrediënten, in de keukenmachine.
  4. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep in een grote schaal.
  5. Roer de pesto erdoor, schep de erwtjes erop en garneer met cress, wat extra Parmezaan, een beetje citroensap en grof gemalen peper.

Meer recepten met pasta?

Beeld | Getty Images

Ook interessant