Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Passievruchten-cheesecakes

cheesekeekies.png

Passievruchten-cheesecakes (8 stuks)

Ingrediënten
– 100 g boter of margarine
– 100 g donkere chocoladekoekjes

voor de vulling
– 300 g witte chocolade, in stukjes
– 400 g verse roomkaas naturel
– 150 g magere kwark
– 40 g poedersuiker
– merg van ½ vanillestokje
– 250 ml vers sinaasappelsap
– 2 tl geraspte sinaasappelschil
– 8 passievruchten
– 1 zakje heldere Taartina
– 1 el suiker

 

 

 

Bereiding
– Leg acht bakringen van 7 cm Ø * op een met bakpapier bekleed bakblik of dienblad.
– Smelt de boter.
– Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
– Roer het kruim door de boter, verdeel over de bakringen en druk goed aan.
– Zet in de koelkast.
– Smelt voor de vulling de chocolade au bain marie en laat afkoelen tot lauwwarm.
– Mix er met een garde de roomkaas, kwark, poedersuiker, sinaasappelrasp, chocolade, het vanillemerg en 2 el van het sinaasappelsap door tot een egaal mengsel.
– Verdeel het over de koekbodems en strijk glad.
– Dek af met plasticfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
– Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten.
– Roer de rest van het sinaasappelsap om met de Taartina en suiker en breng aan de kook.
– Roer de passievrucht erdoor en verdeel de topping over de vulling van de taartjes.
– Laat in de koelkast nog 20 min. opstijven.
– Snijd voor het serveren de taartjes los van de ringen met een klein scherp mes en verwijder de ringen voorzichtig.

Bereidingstijd: ± 1 uur + 4½ uur koeltijd.
*Bakringen zijn te koop bij kook- en bakwinkels. In plaats daarvan voldoen ringen pvc-buis (randjes even opschuren) ook prima en ze zijn een stuk voordeliger!

 

Ook interessant