Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Een lekkere, winterse maaltijdsalade: parelcouscous-kruidensalade

een-winterse-maaltijdsalade-parelcouscous-kruidensalade.jpg

Dol op couscous en salades? Dan is deze parelcouscous-kruidensalade met zalmfilet zeker het proberen waard!

Benodigdheden parelcouscous-kruidensalade:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 4 dl groentebouillon
  • 3-4 el milde olijfolie
  • 2 tl za’atar
  • 240 g parelcouscous
  • 10 g platte peterselie
  • 10 g koriander
  • 10 g munt
  • Sap van 1/2 citroen + 1 citroen in parten om te serveren
  • Versgemalen peper, zout
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el gedroogde munt
  • Chiliflakes
  • 400 g zalmfilet met vel, in vieren
  • Voor het korstje

extra nodig: ovenschaal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Blancheer de bloemkoolroosjes 3 min. in de bouillon.
  3. Giet af en schep ze in de ovenschaal.
  4. Besprenkel met 2 el van de olie en bestrooi met de helft van de za’atar.
  5. Rooster de bloemkool ± 20 min. in de oven.
  6. Kook intussen de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Giet af en laat afkoelen.
  8. Hak de groene kruiden grof, houd van alle drie een plukje apart om te garneren en schep de rest in een kommetje om met de rest van de za’atar.
  9. Roer het citroensap erbij en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  10. Schep het mengsel door de nog warme bloemkool.
  11. Vermeng in een diep bord het sesamzaad met de munt en chiliflakes naar smaak en dip de zalmfilet met de visvlees-kant in de sesam-paneer.
  12. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets met de paneerkant naar beneden ± 3 min.
  13. Keer ze en bak de velkant nog ± 2 min.
  14. Verdeel de couscous en de bloemkool over vier borden en leg er een zalmfilet op.
  15. Bestrooi met de achtergehouden kruiden en serveer er een part citroen bij.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 20 min. oventijd

Recept: Parelcouscous-kruidensalade

Dat ziet er lekker uit!

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling & recepten | Lot Van Riel

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2021-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl

Ook interessant