Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Pannenkoekenstapeltaart

pizzatart.png

Pannenkoekenstapeltaart  (12-16 puntjes)

Ingrediënten

3 courgettes

sap van ½ citroen

2 potjes semi-zongedroogde tomaatjes (à 190 g), fijngesneden

blaadjes van 3 takjes verse munt, fijngesneden

400 g zuivelspread of verse roomkaas naturel

versgemalen peper, zout

2 blikjes wilde rode zalm (à 213 g), uitgelekt, vel en graatjes verwijderd

± 6 tl mierikswortelpuree (potje)

voor het beslag

250 g bloem

snuf zout

2-3 eieren

500 ml melk

50 ml zonnebloemolie

 

Bereiding

– Schil de courgettes met een mandoline, dunschiller of kaasschaaf in lange dunne plakken.

– Snijd het binnenste gedeelte eruit

– Besprenkel de courgette met citroensap en laat 30 min. staan.

– Bak intussen de pannenkoeken.

– Vermeng voor het beslag de bloem met het zout en breek de eieren erboven.

-Voeg ± 150 ml melk toe en meng tot een klontvrij, dik beslag. Voeg daarna de rest van de melk toe.

-Verhit de olie in een koekenpan en giet bij het beslag.

-Roer goed door elkaar.

-Giet per keer ongeveer een halve soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

-Leg hem op een plat bord en bak zo nog zo’n 11 pannenkoeken.

-Meng de tomaten en de munt door de helft van de roomkaas en breng op smaak met peper en zout.

-Prak de zalm fijn en voeg de rest van de roomkaas, de mierikswortelpuree en een extra kneepje citroensap toe.

-Begin nu met stapelen.

-Bestrijk de eerste pannenkoek met een laag roomkaas-muntspread.

-Bedek deze laag met plakken courgette en leg er een pannenkoek bovenop.

-Bestrijk deze pannenkoek met de zalmspread en bedek met zongedroogde tomaat.

-Leg daar weer een pannenkoek op bestreken met roomkaas-muntspread en ga zo verder tot de pannenkoeken, op een na, op zijn.

-Dek af met de laatste pannenkoek, druk stevig aan en wikkel in huishoudfolie. Zet tot gebruik in de koelkast.

-Snijd de taart met een goed scherp mes thuis alvast in puntjes en vervoer hem in een koeltas.

Bereidingstijd: ± 45 min. + 30 min. marineren

Tip: je bent natuurlijk extra snel klaar met kant-en-klare pannenkoeken. Let er dan wel op dat je geen extra zoete koopt of een variant met vanillesmaak.

Ook interessant