Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Opgerold koffiebroodje met roomkaasvulling

koffiebroodje-uitgelicht.png

Opgerold koffiebroodje met roomkaasvulling (voor circa 12 stuks)

Benodigdheden
• 900 g croissantdeeg kant en klaar
• 2 el suiker
• 145 g sultanarozijnen, geweekt en uitgelekt
• 150 g walnoten, grof gehakt
• 1 ei, losgeklopt voor de vulling 225 g roomkaas, op kamertemperatuur
• 75 g poedersuiker
• 1 tl vanille-extract
• 155 g zure room voor het glazuur 1 eiwit
• 100 g poedersuiker extra: bakpapier, deegroller, huishoudfolie

Bereiding
– Verwarm de oven voor op 200 ºC.
– Bekleed een bakplaat met vetvrij papier.
– Rol het croissantdeeg uit tot een rechthoek van 30×38 cm en ca. 6 mm dik en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
– Plaats 20 min. in de koelkast.
– Klop intussen voor de vulling de roomkaas zacht. Klop de suiker en het vanilleextract erdoor.
– Voeg steeds een kwart van de zure room toe en klop het mengsel glad.
– Neem het deeg uit de koelkast en bestrijk met de roomkaasvulling.
– Strooi hier de suiker, rozijnen en gehakte walnoten overheen.
– Rol de rechthoek op door eerst de korte kant iets om te vouwen en vast te knijpen.
– Rol het deeg dan zo strak mogelijk op. Snijd de rol in 12 plakken.
– Stop het stukje deeg aan het einde van elke spiraal eronder, zodat het blijft zitten en leg de cirkels met een tussenruimte van 5 cm op een ingevette bakplaat.
– Dek af met huishoudfolie en laat een uur rijzen.
– Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak in het midden van de voorverwarmde oven ca. 20 min. tot de broodjes goudbruin en gaar zijn en laat afkoelen.
– Maak glazuur van het eiwit en de poedersuiker en bestrijk hiermee de afgekoelde koffiebroodjes.
– Laat ze nog even liggen, zodat het glazuur kan drogen en bestrooi met wat extra poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 20 min. baktijd

Ook interessant