Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Smullen maar: oosterse groentebouillon met kipgehaktballetjes

spinaziesoep.jpg

Het is makkelijk en snel te maken: een lekkere bouillon. Deze oosterse groentebouillon met kipgehaktballetjes kan iedereen maken en is heerlijk. Wat denk je bijvoorbeeld van een soepje bij de lunch, of als een lekkere lichte avondmaaltijd?

Naast dat het een gezonde maaltijd is, kun je er ook nog eens binnen twintig minuten al van genieten.

Benodigdheden oosterse groentebouillon:

  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 2 struikjes baby-paksoi, in kwarten 
  • 200 gram broccolini (eventueel kunnen fijne broccoliroosjes ook)
  • 400 gram oosterse paddenstoelenmix
  • 200 gram edamame (sojabonen, diepvries)

Benodigdheden kipgehaktballetjes:

  • 400 gram kipgehakt
  • 5 gram platte peterselie, fijngesneden
  • 5 gram koriander, fijngesneden 
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 ei (L)
  • 4 el paneermeel
  • versgemalen peper, zout

Bereidingswijze:

  1. Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met de kruiden, het gemberpoeder, het ei en het paneermeel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  2. Rol er stevige balletjes van ± 3 cm doorsnede van.
  3. Kook de balletjes in ongeveer 10 min. gaar in de bouillon.
  4. Schep de balletjes uit de pan en zeef de bouillon boven een soeppan door een fijne, schone doek zodat je een heldere bouillon overhoudt.
  5. Breng hem aan de kook, voeg alle groenten toe en kook ze in 3-5 minuten beetgaar.
  6. Warm de gehaktballetjes mee in de soep en serveer direct. Lekker met wat brood en een dip!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Productie | Colette Beyne
Beeld | Wout Hendrickx

Dit recept is te lezen in Margriet 09, 2021. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Ook interessant