Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Goede start van je dag: ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam

goede-start-van-je-dag-ontbijtkoekrepen-gevuld-met-aarbeienjam.jpg

Voor als je eens iets anders bij het ontbijt wilt: deze ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam. Je maakt ze met havermeel, kokosolie en zelfgemaakte aardbeienjam.

Dit recept is gemakkelijk te maken en ook nog eens vegan.

Benodigdheden

Eigenlijk bestaat dit recept uit twee onderdelen: de koeklaag en de zelfgemaakte aardbeienjam. We zetten de ingrediënten los van elkaar op een rij:

Voor de ontbijtkoeklaag

Voor de aardbeienjam

  • 500 g aardbeien, in kleine stukjes
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl maïzena

Extra benodigdheden: een bakblik bekleed met bakpapier

Bereidingswijze ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam

Bereidingstijd: ± 15 minuten + ongeveer 40 minuten kook- en baktijd + 15 minuten opstijven/afkoelen.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de ingrediënten voor de ontbijtkoeklaag, kneed tot een kruimelig deeg en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
  3. Zet een steelpan op laag vuur en voeg hier alle ingrediënten voor de aardbeienjam aan toe, behalve de maïzena. Laat ± 5 minuten koken en roer regelmatig door.
  4. Voeg de maïzena toe aan de aardbeienmassa en laat nog 3-5 minuten zachtjes koken. Haal de pan dan van het vuur.
  5. Verdeel de helft van het kruimelige deeg voor de ontbijtkoek over de bodem van het bakblik en druk stevig aan.
  6. Schep de aardbeienjam eroverheen.
  7. Bedek de jamlaag met de andere helft van het kruimelige deeg en druk voorzichtig aan.
  8. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en snijd in tien repen.
  9. Bewaar de repen maximaal drie dagen in een luchtdichte trommel.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Kosmos Uitgevers/©Living the Green Life
Foodstyling en recepten | Sanne van Rooij

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 10– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant