Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Nutella-MonChoutaart met gekonfijte sinaasappelschil

naamloos-3.png

Nutella-MonChoutaart met gekonfijte sinaasappelschil (12 punten)

Ingrediënten
• 8 koelverse pannenkoeken van ø 20 cm
• 1 grote biologische sinaasappel
• 4 el suiker

voor de mon chou-crème
•300 g MonChou
•50 ml slagroom
•2 el suiker

voor deNutellacrème
•1 pot Nutella (inh. 400 g)
•100 ml slagroom
•2 zakjes agar-agarpoeder*

voor het chocoladeglazuur
•50 ml slagroom
•200 g pure chocolade, fijngehakt

Bereiding
-Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm ø met bakpapier.
– Klop voor de MonChou-crème de roomkaas met de slagroom en de suiker romig met een mixer.
-Klop voor de Nutella-crème de Nutella zacht met een mixer.
-Breng de slagroom aan de kook en voeg al roerend het agar-agarpoeder toe. Laat al roerend met een klopper 2 min. doorkoken.
– Haal de pan van het vuur en laat het mengsel in ± 2 min. wat dikker worden. Voeg het dan
direct bij de Nutella en klop met de mixer gedurende 1½ min. tot een mooie crème.
– Leg twee vellen bakpapier op het aanrecht, zo groot zodat er op elk vel 4 pannenkoeken
passen.
-Verdeel over 4 pannenkoeken de MonChou-crème en verdeel over 3 pannenkoeken de Nutellacrème. Houd 2 cm. vrij van de buitenkant van de pannenkoeken.
-Bouw nu de taart op, leg eerst een pannenkoek met Monchoucrème op de bodem van de
springvorm. Leg hierop een pannenkoek met Nutella. Daarop weer een met MonChou-crème. Ga zo door tot de pannenkoeken op zijn en dek af met de onbelegde pannenkoek.
-Zet de taart afgedekt in de koelkast.
– Breng voor het glazuur de slagroom aan de kook en laat hierin de chocolade al roerend smelten.
-Haal de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen tot een dikke chocoladepasta.
-Haal de taart uit de koelkast en schep de chocolade op de taart. Verdeel over de
bovenkant en zijkant met een nat mes.
-Zet de taart weer in de koelkast en laat 30 min. opstijven.
-Schil voor de gekonfijte sinaasappel de sinaasappel dik af en verwijder het wit. Snijd de schillen in heel dunne, lange reepjes.
-Breng 150 ml water met de suiker aan de kook en laat hierin de sinaasappel op laag vuur 13 min. zachtjes koken.
-Schep ze op bakpapier en laat ze afkoelen.
-Garneer de taart met de gekonfijte sinaasappel en serveer direct. Bewaar
de overgebleven taart in de koelkast.

Bereidingstijd: ± 25 min. + 35 min. koeltijd
*Van Marmello, o.m. verkrijgbaar

Ook interessant