Eten

Gek op chocola? Dit Nutella-brood maak je met slechts 4 ingrediënten

nutella-brood.jpg

Zin in chocola? Zin in brood mét chocola? En tot slot: zin om te bakken, maar geen zin om veel boodschappen te hoeven doen? Dan hebben we een ideaal recept voor je, waarmee je in een handomdraai een heus Nutella-brood bakt.

En je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig.

Een ode aan Nutella

De kans is groot dat jij bij het aanschaffen van een pot Nutella binnen de kortste keren alweer een nieuwe op je boodschappenlijstje hebt staan. Het welbekende chocoladesmeersel is namelijk niet alleen áltijd goed op een boterham, ook is Nutella ontzettend verleidelijk om zó uit de pot te lepelen. Maar wat nog beter is? Een brood met Nutella erín verwerkt.

Vier ingrediënten

Dat is precies wat dit recept inhoudt. En je hoeft niet uren in de keuken te staan om het te bereiden, want het is in een handomdraai klaar. Het enige wat je nodig hebt? Twee rollen bladerdeeg, anderhalve eetlepel Nutella, een ei en wat poedersuiker om je baksel mee te versieren. That’s all!

Zo maak je dit Nutella-brood

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Rol de bladerdeegrollen uit. Kies een bord dat twee keer op één vel past, want je gaat er vier rondjes mee maken.
  • Snij om de rand van het bord het overtollige bladerdeeg weg.
  • Verwarm je Nutella even kort zodat deze vloeibaarder wordt, en besmeer drie bladerdeegrondjes met Nutella.
  • Stapel de drie ingesmeerde rondjes op elkaar en daar bovenop het kale rondje bladerdeeg.
  • Pak een glas en doe deze op zijn kop in het midden van je rondjes.
  • Snij nu je rondjes in vieren, tot aan het glas. Maak hier daarna achtsten van en daarna zestienden. Je hebt nu zestien ingesneden stukjes.
  • Pak twee stukjes en draai deze tweemaal naar buiten toe om.
  • Haal het glas van je creatie en besmeer het geheel met een losgeklopt eitje.
  • Zet het Nutella-brood voor 20 minuten in de oven, tot het knapperig en bruin is.
  • Versier het baksel nu met poedersuiker en je kunt smullen. Eet smakelijk!

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Kookfans
Beeld: iStock

Ook interessant