Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: noedelsoep met Thaise wokgroente en geroosterde pinda’s

noedelsoep.jpg

Met dit recept voor noedelsoep kun je op een gezonde manier het nieuwe jaar beginnen. Je tovert deze heerlijke Thaise noedelsoep met wokgroente en geroosterde pinda’s in een handomdraai op tafel, maar dat maakt ‘m niet minder lekker.

Ook leggen we uit hoe je wokgroente een heerlijk authentieke smaak geeft.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de noedelsoep met geroosterde pinda’s:

  • 1x groentehack-wokgroente (zie onderstaand)
  • 2 lente-uitjes
  • 225 g rijstnoedels
  • 40 g ongezouten pinda’s
  • 400 ml kokosmelk
  • 600 ml groentebouillon

Voor de groentehack-wokgroente:

Bereidingswijze van de noedelsoep

Voor de groentehack wokgroente:

  1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in een keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
  2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren.
  3. Voeg de wokgroente toe aan de pan en roerbak het geheel 6-8 minuten.

Voor de noedelsoep:

  • Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking, snijd de lente-ui in dunne ringen en de ongezouten pinda’s grof.
  • Breng de kokosmelk samen met de groentebouillon aan de kook in een ruime kookpan. Laat 4 minuten op middelhoog vuur doorkoken.
  • Verdeel de rijstnoedels en de wokgroente over vier kommen en giet hier de kokos-groentebouillon in. Verdeel hier de lente-ui en ongezouten pinda’s over en serveer direct!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Recept en beeld | De Hippe Vegetariër

M05

Margriet 05 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: de leukste hobby’s voor binnen, 7x zelfmaken (van vest tot tas), een interview met minister Carola Schouten, rondkomen met minder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant