Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Natasja’s kippensoep

soep-van-natas.png

Ingrediënten
samen 800 g gesneden soepgroenten, bijv. witte kool, wortel, courgette en witte ui
– 1 gegrilde kip, geplukt
voor de bouillon
– 1 soepkip
– 1 ui, grof gesneden
– 1 kleine prei, in ringen
– 2 wortels, in stukken
– 2 stengels bleekselderij, in boogjes
– 1 takje tijm
– 2 kruidnagels
– stukje foelie
– peperkorrels
– 2 biologische kippenbouillontabletten
– versgemalen peper, zout
– 1 gegrilde kip
– verse groene kruiden naar smaak, grof gesneden

 

 

Bereiding
Breng in een soeppan 2 l water en alle ingrediënten voor de bouillon aan de kook.
– Schuim af en laat 3-4 uur trekken op het allerlaagste vuur.
– Zeef de bouillon en breng hem op smaak met de bouillontabletten en peper.
– Kook de soepgroenten 5-10 min. in de soep mee, zodat ze beetgaar blijven.
– Warm de plukken kip mee en roer vlak voor het serveren royaal kruiden door de soep.

Bereidingstijd: ± 25 min. + 3-4 uur trekken van de bouillon

Ook interessant