Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Barbecue maar nét even anders: mozzarellaburgers met ketchup en pastasalade

barbecue-maar-net-even-anders-mozzarellaburgers-met-ketchup-en-pastasalade.jpg

Het is héérlijk weer buiten, dus hoog tijd voor een lekkere barbecue. Maar ben je wel een beetje klaar met gewone hamburgers, worstjes en stokbrood met kruidenboter? Dan is dit recept echt wat voor jou. De mozzarellaburgers van kruidengehakt zijn nét wat anders dan een gewone beefburger, en heerlijk met zelfgemaakte ketchup en een lekkere pastasalade.

In de burgers van kruidengehakt zitten kleine mozzarellabolletjes, die langzaam smelten als je de burgers doorsnijdt. Heerlijk! Vooral als je even de tijd neemt om een homemade ketchup te maken als topping. En in plaats van het klassieke stokbrood, gaan we deze keer voor een pastasalade met komkommer, wortel, tuinerwtjes, maïs en ham.

Dít heb je nodig:

Voor de mozzarellaburgers:

  • 600 g half-om-halfgehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte oregano
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 4 mini-bolletjes mozzarella (bocconcini)
  • versgemalen peper, zout 

Voor de pastasalade

  • 400 g strikjespasta
  • 4 snack-komkommers, in plakjes
  • 1 wortel, in plakjes
  • 2 el citroensap
  • 100 g tuinerwtjes (vers of diepvries, ontdooid)
  • 100 g crispy maïskorrels
  • 50 g gekookte ham, in blokjes
  • 3 el mayonaise

Voor de ketchup

  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • Een ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 blik tomaten (inhoud ± 400 g)
  • 2 el azijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 el tomatenpuree
  • (maïzena of allesbinder)

Zó maak je het:

Bereidingstijd is ongeveer 40 minuten, plus de tijd die het duurt om de ketchup te laten afkoelen.

Breng voor de ketchup een dag van tevoren de suiker met een scheutje water aan de kook. Voeg de ui, paprika en tomaten toe en laat 5 min. sudderen. Voeg de azijn, cayennepeper en tomatenpuree toe en laat 30 min. verder sudderen. Roer geregeld om. Zeef de saus en giet die opnieuw in de pan. Bind de ketchup eventueel met wat maïszetmeel, giet ’m in een afsluitbare fles en laat ’m volledig afkoelen.

Kook voor de pastasalade de pasta beetgaar in lichtgezouten water, spoel koud, giet af en laat volledig afkoelen. Schep de pasta om met de rest van de ingrediënten en breng ’m op smaak met peper en zout.

Meng voor de mozzarellaburgers de kruiden, het ei en het paneermeel door het gehakt en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het gehakt in vier balletjes en verstop er een mozzarellabolletje in. Druk iets plat en gril de burgers op een hete barbecue goudbruin en gaar. Serveer de burgers met de pasta en de ketchup.

Eet smakelijk!

M29/30

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Receptuur en foodstyling | Sonja Peeters/Foodlof

Ook interessant