Eten

Recept: Mousse van bosbessen en bramen met dragon

naamloos-5.png

Mousse van bosbessen en bramen met dragon (voor een schaal van ± 1½ l)

Ingrediënten:
• 8 blaadjes witte gelatine
• 250 g bosbessen + garnering
• 250 g bramen + garnering
• 500 g magere kwark, op kamertemperatuur
• 75 g witte basterdsuiker
• 2 el fijngesneden dragon of citroenmelisse + toefjes voor garnering
• 400 ml slagroom

Bereiding:
– Laat de gelatineblaadjes in ruim koud water zacht worden.
– Pureer de bessen en bramen met een staafmixer en zeef eventueel de pitjes uit het fruit voor een zachtere mousse. Je houdt dan ± 4 dl gepureerd gezeefd fruit over.
– Doe de kwark in een grote kom en roer er de vruchtenpuree en de suiker door tot de suiker oplost.
– Roer de gesneden dragon door de vruchtenmassa. Klop de slagroom bijna stijf.
– Verhit 2-3 el water en los hierin -van het vuur af- de uitgeknepen gelatineblaadjes al roerend op.
_ Roer twee lepels van de vruchtenkwark snel door de warme gelatine.
– Roer dit mengseltje vervolgens door de vruchtenkwark tot deze goed gemengd zijn. Spatel hier direct de slagroom door en doe het mengsel over in een grote schaal.
– Strijk de bovenkant glad of golvend en dek af met plasticfolie.
– Laat de vruchtenmousse in ± 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de mousse vlak voor het serveren met het achtergehouden fruit en de dragon

. Bereidingstijd: ± 30 min. + 3 uur opstijven

Seizoenstip: Verse bessen zijn duur buiten het seizoen, maar zijn vaak ook diepvries verkrijgbaar en dan een stuk goedkoper. Laat ze helemaal ontdooien, want ijskoud zal de gelatine te snel stollen en niet goed mengen door de mousse. Garneren kan met diepvriesfruit, maar is mooier met verse vruchtjes.

Ook interessant