Eten

Romige mosterd-bloemkoolsoep met mosterdcroutons

romige-mosterd-bloemkoolsoep-met-mosterdcroutons.jpg

Dit recept voor romige mosterd-bloemkoolsoep met mosterdcroutons ga je zeker weten nog heel vaak gebruiken. Want het is een heerlijke soep, die ook nog eens makkelijk te maken is!

Deze soep staat binnen 30 minuten op tafel!

Ingrediënten mosterd-bloemkoolsoep (4 personen):

  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 grote, witte ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine reepjes + blad om te garneren
  • 2 tl karwijzaad
  • 4 el Limburgse mosterd grof & mild (Marne)
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 grote aardappel, geschild, in blokjes
  • 1 l hete groentebouillon
  • 1 bekertje crème fraîche

Voor de croutons:

  • 4 sneetjes ciabatta
  • boter
  • lik grove Groninger mosterd
  • blaadjes van 8 takjes tijm

extra nodig: staafmixer of blender

Recept romige mosterd-bloemkoolsoep met mosterdcroutons:

  1. Verwarm de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui en de bleekselderij glazig.
  2. Voeg karwij en komijn toe, roer goed door en laat 1-2 min. meefruiten.
  3. Voeg dan de mosterd, bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe en bak 1-2 min. mee.
  4. Voeg als laatste de hete bouillon toe en breng aan de kook. Laat ± 15 min. zachtjes koken of tot de bloemkool en aardappel gaar zijn.
  5. Verwarm intussen, voor de croutons, de grill voor.
  6. Bestrijk het brood met boter en mosterd, bestrooi ze met tijm en laat onder de grill goudbruin kleuren.
  7. Pureer de soep en verdeel hem over kommen.
  8. Roer de crème fraîche erdoor en bestrooi met wat bleekselderijgroen.
  9. Serveer direct, met de croutons.

Bereidingsduur romige mosterd-bloemkoolsoep met mosterdcroutons 15 min. + 15 min. koken.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Maarten van der Wal
Receptuur | Beanca de Goede

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant