Eten

Recept: Mosselpakketjes voor op de barbecue met ravigotesaus & knoflookbrood

recept-mosselpakketjes-voor-op-de-barbecue-met-ravigotesaus-knoflookbrood.jpg

Simpel maar heel smakelijk is deze maaltijd van mosselpakketjes op de barbecue, gemaakt met groenten en witte wijn. Vooral als je ‘m combineert met de zelfgemaakte ravigotesaus en een knapperig knoflookbrood.

Dit wil je vanavond écht direct op tafel zetten.

Dít heb je nodig

Voor de mosselpakketjes:

  • 2 kg mosselen, schoongemaakt
  • 1 prei, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 ui, in ringen
  • paar takjes tijm
  • 120 ml witte wijn

Voor de ravigotesaus:

  • 2 eieren, gekookt
  • 4 ansjovisfilets, heel fijngesneden
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 el fijngehakte dragon
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 4 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 4 el yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • versgemalen peper, zout

Voor het knoflookbrood:

  • 1 stokbrood
  • 4 el gesmolten boter
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 el fijngehakte peterselie 

Extra benodigdheden: bakpapier, aluminiumfolie

Zó maak je het:

Bereidingstijd: ± 35 min.

Haal voor de ravigotesaus de dooiers uit de gekookte eieren en prak ze fijn, schep de rest van de ingrediënten erdoor en breng de saus op smaak met peper en zout. Zet ’m koel weg tot gebruik. Het eiwit dat je over hebt, kun je gebruiken in een salade of fijngehakt door een dressing mengen.

Verdeel voor de mosselpakketjes de mosselen over 4 dubbele stukken bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel de groenten, tijm en wijn erover en maal er peper en zout boven. Vouw de pakketjes dicht en leg ze ± 15 min. op een hete barbecue of tot alle mosselen open zijn.

Snijd voor het knoflookbrood het stokbrood om de centimeter in, maar niet helemaal door. Roer de knoflook en peterselie door de gesmolten boter en voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrijk de inkeping in het brood royaal met de kruidenboter. Wikkel het brood in aluminiumfolie en leg het 10 min. bij de mosselen op een hete barbecue. Serveer de ravigotesaus en het knoflookbrood erbij.

Eet smakelijk!

Recept: Mosselpakketjes voor op de barbecue met ravigotesaus & knoflookbrood

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Receptuur en foodstyling | Sonja Peeters/Foodlof

Ook interessant