Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: minihoorntjes van zelfgemaakte opgerolde kletskoppen met roomijs

recept-minihoorntjes-van-zelfgemaakte-opgerolde-kletskoppen-met-roomijs.jpg

Dol op ijs op een hoorntje? Dan zijn deze minihoorntjes van zelfgemaakte opgerolde kletskoppen echt wat voor jou. Door het hoorntje te maken van een kletskop smaakt deze nét even iets anders dan andere ijsjes.

De kletskoppen zijn heerlijk met pistache-ijs, maar ook bananen- of chocolade-ijs zijn goede combinaties.

Dit heb je nodig:

Voor de kletskoppen (ongeveer 24 stuks:

  • 35 g boter
  • 110 g donkerbruine suiker
  • 60 g bloem
  • 35 g amandelmeel
  • snuf gemalen kaneel
  • mespunt zout

Voor de vulling:

  • een halve liter roomijs naar keuze, bijvoorbeeld pistache-ijs
  • handje gepelde pistachenoten, fijngehakt

Extra benodigdheden: 6 kleine roomhoornpennen, ingevet

Zo maak je het:

Bereidingstijd: ongeveer twintig minuten, plus acht minuten oventijd en ongeveer drie uur koeltijd.

  1. Meng voor de kletskoppen de boter, de suiker, de bloem, het amandelmeel, de kaneel en het zout en voeg op het laatste moment 1 el water toe.
  2. Kneed kort tot een soepel deeg en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  4. Draai ± 24 balletjes van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze iets plat en bak de kletskoppen 6-8 min. of tot ze bruin en krokant zijn.
  5. Zet de oven uit, haal de bakplaat uit de oven en laat 1 min. afkoelen.
  6. Draai dan 6 kletskoppen zo snel mogelijk met behulp van bakpapier rond de roomhoornpennen. Zet de bakplaat terug in de oven.
  7. Laat de hoorntjes 3-4 min. afkoelen, verwijder de pennen en maak zo nog 3 batches. Laat de hoorntjes helemaal afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.
  8. Schep wanneer je wilt serveren kleine bolletjes ijs in de hoorntjes en garneer met de gehakte pistachenoten.

Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-29/30. Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten en foodstyling | Les Filles Rouges
Productie & bewerking | Colette Beyne.

Ook interessant