Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: met blauwe kaas gevulde courgettebloemen uit de oven

m15-2021-culi_courgette.jpg

Vind je het leuk om nieuwe dingen in de keuken uit te proberen? Ga dan eens aan de slag met deze met blauwe kaas gevulde courgettebloemen. Deze courgettebloemen zijn bijna zonde om op te eten maar overheerlijk voor vanavond.

Dit recept is voor 4 personen en kan binnen een half uur al op tafel staan.

Benodigdheden:

  • 20 courgettebloemen (courgette fleur)
  • 150 g blauwe kaas, in stukjes 
  • 3 el milde olijfolie
  • 50 g broodkruim of grof paneermeel
  • blaadjes van 2 takjes verse tijm 
  • versgemalen peper, zout

Lees ook:
Dit zijn de verrassende gezondheidsvoordelen van courgette

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Wrijf de courgettebloemen schoon, open de bloemblaadjes en knip de stampertjes er vervolgens voorzichtig uit.
  3. Vul de bloemen met de kaas en sluit ze door ze een kwartslag te draaien.
  4. Leg de gevulde bloemen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met olijfolie.
  5. Strooi het broodkruim erover en bak ze voor ongeveer 5 minuten in het midden van de oven.
  6. Maal peper en eventueel zout boven de bloemen en garneer met de tijmblaadjes. Serveer direct. Eet smakelijk!

Courgettebloemen

Courgettebloemen openen zich maar een keer en kort, ’s morgens vroeg. Dan worden ze geoogst. Heb je zelf een courgetteplant, dan kun je dat dus ook doen. Alleen de vrouwelijke bloemen zitten vast aan een minicourgette, de mannelijk bloemen hebben alleen een steel. Als je de courgettefleur niet oogst, groeit het vruchtbeginsel uit tot een grote courgette. Als je ‘m door laat groeien, heb je dus hele courgettes. Pluk of koop je courgettebloemen? Dan zijn ze ongeveeer vier dagen houdbaar in de groentelade van de koelkast.

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten en foodstyling | Els Sirejacob
Productie en bewerking | Colette Beyne

Ook interessant