Eten

Recept: merenguerol met groene thee en granaatappelpitjes

recept-merenguerol.png

In het bakprogamma Bake My Day op Net5 strijden kandidaten dagelijks voor de titel van de beste amateurbanketchef van Nederland. Een van de kandidaten maakte onlangs deze heerlijke merenguerol met groene thee en granaatappelpitjes. Wil jij ‘m ook bakken? Hierbij het recept! 

Wat heb je nodig?

Meringue
– 4 eiwitten
– 250 g fijne kristalsuiker
– 1 tl vanille-extract
– 1 tl frambozenazijn
– 1 tl maizena

Vulling
– 350 ml slagroom
– 1 el groene theepoeder (matcha) + extra voor garnering
– 1 el poedersuiker
– 120 g granaatappelpitjes
– 50 g pistachenoten, grof gehakt

Keukenmateriaal
– ondiep bakblik of bakplaat met opstaande rand van ca. 25 x 35 cm
– bakpapier
– mixer

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed het bakblik met bakpapier, laat het papier 1 cm boven de randen uitsteken.

Klop met de mixer de eiwitten stijf in een brandschone, vetvrije kom. Voeg lepel voor lepel de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het glanst. Spatel het vanille-extract, de azijn en de maïzena er luchtig door. Schep het geheel in het bakblik en strijk het glad. Bak de meringue in de oven ca. 30 min., tot de bovenkant lichtbruin en krokant is. Laat 5 min. afkoelen in het blik, neem het dan met behulp van het bakpapier uit de oven en laat het afkoelen op een rooster. Leg een nieuw stuk bakpapier op de meringue en keer het bakblik om met behulp van het rooster. Trek het bakpapier er voorzichtig af.

Klop de slagroom stijf met de theepoeder en poedersuiker. Bewaar vier eetlepels slagroom. Verdeel de rest over de meringue, maar laat rondom een rand van 2 cm vrij. Houd twee eetlepels granaatappelpitjes achter voor garnering en strooi de rest met de helft van de pistachenoten over de slagroom. Rol de meringue voorzichtig op met behulp van het bakpapier en leg de rol op een schaal. Bestrijk de bovenkant van de rol met de rest van de slagroom en bestrooi met de granaatappelpitjes en pistachenoten. Bestuif met theepoeder. Laat de rol minimaal 30 min. in de koelkast opstijven.

>> Bekijk hieronder de aflevering waarin de merenguerol wordt gemaakt. 

Win boek Bake my Day

bake-my-dayDit recept is afkomstig uit het boek Bake my Day, hét boek van de Net5 bakwedstrijd (dagelijks te zien om 19.55 uur). Dit boek is onder andere verkrijgen via Bol.com voor € 15.

Het goede nieuws is dat Margriet 3 exemplaren weg mag geven. Wil jij kans maken op een van deze boeken? Vul dan snel het winformulier in!

 

Ook interessant