Bereiding – Verwarm de oven voor op 160°C. Roer voor het beslag de boter met 1/3 van de poedersuiker heel zacht.
– Meng er de citroenschil doorheen.
– Splits de eieren en klop de dooiers een voor een door het botermengsel.
– Sla de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije kom.
– Meng het maanzaad met de bloem en maïzena.
– Meng de helft van het eiwitschuim door de botercrème en spatel er vervolgens de maanzaadbloem doorheen. Spatel de rest van de eiwitten er door en schep het beslag in een kleine springvorm van maximaal 24 cm ø, bekleed met bakpapier.
– Bak de taart in ± 40 min. gaar in de oven.
– Laat de taart ± 1 uur afkoelen en zet op een rooster.
– Klop voor de frosting de roomkaas met het bessensap, de crème fraîche en de poedersuiker tot een stevige roze crème.
– Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de crème. Gebruik een theelepel om de crème op te werken in gegolfde grillige vorm.
– Bestrooi de taart met een heel klein beetje maanzaad en versier met de zilverpilletjes.
– Laat de taart nog 1 uur opstijven in de koeling.